Descobreix els carregadors de vehicles elèctrics

La majoria dels vehicles del parc automobilístic del país funcionen amb combustibles fòssils, és a dir amb gasoil o benzina. La resta d’aquesta estadística es troben els híbrids (incloent-hi endollables elèctrics), els elèctrics i una petita part amb hidrogen.

Els vehicles elèctrics incorporen una bateria de liti per al seu funcionament. La capacitat d’aquesta bateria depèn del model del vehicle aconseguint autonomines baixes d’uns 200 quilòmetres fins autonomies més elevades de 400 o 500 quilòmetres en amunt.

Què són els carregadors de vehicles elèctrics?

Per a la càrrega d’aquests vehicles es pot optar per connectar el vehicle a un endoll de l’habitatge o bé usar un carregador de vehicle elèctric.

Si el vehicle s’endolla a l’habitatge s’obtindrà que la càrrega no augmenta dels 10A, que seria una càrrega d’uns 2400W de potència màxima; per fer-nos una idea, si el vehicle disposa d’una bateria de 60kWh tardaria unes 25 hores a carregar-se del tot.

Ara bé, amb els carregadors de vehicles elèctrics que Bancells Ecotècnics instal·la és possible aconseguir potència de càrrega de fins a 7,2kW en monofàsics i 22kW en trifàsics, que en el cas d’una bateria de 60kWh com la d’abans podria trigar unes 8 hores per una càrrega sencera en monofàsic o 3 hores en trifàsic.

Puc carregar el vehicle amb els excedents de la meva instal·lació fotovoltaica?

Hi ha carregadors que permeten la càrrega del vehicle amb els excedents de la instal·lació solar que teniu al vostre habitatge. Pregunteu-nos si els carregadors que instal·lem son compatibles amb la vostra instal·lació solar.

S’ha de legalitzar un punt de recàrrega de vehicle elèctric?

Sí, sense excepcions. La instal·lació d’un punt de recàrrega de vehicle elèctric és un circuit regulat dins l’REBT i, per tant, objecte de la seva legalització.

Només aquelles empreses amb instal·ladors autoritzats o professionals autònoms autoritzats són homologats per a la seva instal·lació, registrant als organismes oficials la documentació tècnica necessària. Bancells Ecotècnics és una empresa homologada per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicle elèctric.

Necessito un carregador de vehicle elèctric: com puc aconseguir-lo?

Contacta amb nosaltres perquè us informem i us enviem oferta tècnico-econòmica per a la instal·lació d’un punt de recàrrega de vehicle elèctric. Tenim l’experiència i el mitjans per instal·lar-te’l sense maldecaps, ens encarreguem de tot!

Taula de continguts

Subscriu-te al nostre butlletí i connecta amb el canvi!

T’enviarem informació sobre les últimes tecnologies en plaques solars, notícies sobre energia renovable i altres consells pràctics per fer que el teu domicili o empresa sigui més sostenible energèticament.