Tot el que necessites saber sobre la IQ Battery

Era molt esperada, fa temps i temps que portem preguntant al fabricant líder mundial de microinversors quan presentaria una bateria fiable i amb les mateixes garanties que la marca Enphase ofereix…. i per fi ha arribat!

Què és la IQ Battery?

La IQ Battery és un model elegant i modern compatible no només amb els microinversors Enphase sino també amb qualsevol altre inversor del mercat fotovoltaic, ja sigui híbrid o no; amb aquesta opció de compatibilitat es posa en línia amb els seus competidors com Tesla o Sonnen.

La IQ Battery es presenta en dos models de capacitats diferents:

  1. Model 3T amb capacitat d’emmagatzematge de 3,5kWh i una potència de càrrega i descàrrega de fins a 1,28kW.
  2. Model 10T amb capacitat d’emmagatzematge de 10,5kWh i una potència de càrrega i descàrrega de fins a 3,84kW.

IQ Battery: tot el que necessites saber

Les IQ Battery incorporen els últims models de microinversors de la marca americana, els IQ8, com a inversors per a la càrrega i descàrrega de la seva bateria de fosfat de ferro i liti (LFP).

En aquest sentit, Enphase ofereix una garantia de 25 anys dels microinversors de la bateria i de 15 anys (o 6000 cicles de càrrega) de la pròpia bateria, sempre i quan tot el sistema sigui instal·lat per a una empresa certificada per Enphase. Bancells és una empresa certificada per Enphase, per tant pot oferir les màximes garanties dels seus productes.

Les dimensions i el pes de la IQ Battery varia depenent del model, però el tamany de la 10T és de 1283 x 775 x 188mm (ample x alt x profund) i un pes de casi 144kg. Ambdós models no disposen de ventiladors per a la seva refrigeració sino que utilitza el mètode de convecció per a rebaixar la temperatura interior, això significa que la IQ Battery s’ha d’instal·lar penjada d’una paret.

La IQ Battery no ofereix, de moment, un sistema de recolzament en cas de fallada d’electricitat, l’anomenat backup. No obstant, els seus competidors més propers tampoc l’ofereixen de sèrie i, en aquest sentit, pot donar les mateixes prestacions que qualsevol altra marca en aquest sentit.

Si la vostra instal·lació solar contè microinversors Enphase i esteu interessats en ampliar el sistema solar amb emmagatzematge la IQ Battery és una bona opció. També ho és si la vostra instal·lació no és amb microinversors donat que la IQ Battery de ben segur que serà compatible, però en aquest cas s’ha de tenir present que el monitoratge de funcionament es duplicaria.

Si esteu interessats en rebre més informació al respecte o bé sol·licitar-nos un pressupost de la IQ Battery ompliu el formulari que trobareu aquí i ens posarem en contacte amb vosaltres.

Taula de continguts

Subscriu-te al nostre butlletí i connecta amb el canvi!

T’enviarem informació sobre les últimes tecnologies en plaques solars, notícies sobre energia renovable i altres consells pràctics per fer que el teu domicili o empresa sigui més sostenible energèticament.